Tiny Miracles

Miracles from Mumbai 

De Tiny Miracles foundation is in 2010 opgericht door Laurien Meuter en haar neef designer Pepe Heykoop. Tiny Miracles’ missie begon in een gebied waar 700 mensen onder de armoedegrens leefden. In een van de meest verarmde stadsgebieden van Mumbai, India: in de krottenwijk waar de Pardeshi-gemeenschap woont. Middenin de wijk staat de werkplaats waar de ontwerpen van Pepe Heykoop worden gemaakt. Er werken hier meer dan 100 vrouwen in de productie van de designs van Heykoop. Naast het zorgen voor vast werk, zorgt de Tiny Miracles Foundation ondermeer voor onderwijs voor de kinderen, gezondheidszorg en persoonlijke ontwikkeling van de medewerksters. De belangrijkste ambitie is om deze kleine gemeenschap van 700 mensen te helpen zelfvoorzienend te worden in 10 jaar tijd. Ze zijn goed op weg. Tegen het jaar 2020 zullen ze een levensstandaard op het niveau van de Indiase middenklasse hebben. Met als uitgangspunt dat geld geven op de lange termijn gewoon niet werkt. Wat wel werkt is deze mensen een doel in het leven geven plus de hulpmiddelen om zelfvoorzienend te worden.

Inmiddels zijn ze uitgebreid naar een tweede gemeenschap van 1000 mensen met hetzelfde probleem. Tot nu toe hebben de inspanningen van de organisatie geleid tot een schoon waterprogramma, een openbare gezondheidskliniek én een verhoging van het loon voor vrouwen van één euro per dag naar 250 euro per maand. Een bedrag dat rond het gemiddelde voor de middenklasse ligt. Kinderen gaan naar Engelse scholen, meer en meer jongvolwassenen naar de universiteit en het sterftecijfer is flink gedaald.

De producten van Tiny Miracles vallen op, omdat ze zijn bedacht met het idee om typische 'fairtrade gevoel' uit de weg te gaan. Laurien en Pepe geloven allebei dat elk product zichzelf zou moeten verkopen. Het moet zichzelf verkopen vanwege het mooie ontwerp, het innovatieve gebruik van materialen of de originaliteit ervan, ongeacht het humanitaire verhaal erachter.

 

 

Sorteer op
© 2018 - 2021 Barabrenda | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel